Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Hoofdstuknaam en -nummer invoegen in kop- of voetteksten

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

U moet eerst de hoofdstuknummering instellen voor het alinea-opmaakprofiel dat u gebruikt voor de hoofdstuknamen vóórdat u hoofdstukinformatie in een kop- of voettekst kunt invoegen.

Een alinea-opmaakprofiel voor hoofdstuknamen maken:

1. Kies Extra - Hoofdstuknummering.
  2. Selecteer, in het vak Alinea-opmaakprofiel, het alinea-opmaakprofiel dat u wilt gebruiken voor hoofdstuktitels. Bijvoorbeeld 'Kop 1'.
  3. Selecteer het opmaakprofiel voor de nummering van de hoofdstuknamen in het vak Nummering, bijvoorbeeld, "1,2,3...".
  4. Typ "Hoofdstuk", gevolgd door een spatie, in het vak Ervoor.
  5. Voer in het vak Erna een spatie in.
  6. Klik op OK.

De hoofdstuknaam en het -nummer in een kop- of voettekst invoegen:

1. Pas het alinea-opmaakprofiel, dat u heeft gedefiniëerd voor de hoofdstuknamen, toe op de hoofdstuktitels in uw document.
  2. Kies Invoegen - Koptekst of Invoegen - Voettekst en selecteer dan het pagina-opmaakprofiel voor het huidige pagina-opmaakprofiel uit het submenu.
  3. Klik in de kop- of voettekst.
  4. Kies Invoegen - Velden - Overige en klik dan op de tab Documenten.
  1. Klik op 'Hoofdstuk' in de lijst Type en 'Hoofdstuknummer en -naam' in de lijst Notatie.
  2. Klik op Invoegen en klik dan op Sluiten.

Nu zal iedere pagina van uw document automatisch de hoofdstuknaam van uw keuze weergeven in de koptekst.

Verwante onderwerpen

Over kop- en voetteksten

Een pagina-opmaakprofiel maken op basis van de huidige pagina

Verschillende kop- en voetteksten definiëren

Kop- of voetteksten opmaken