Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Indsættelse af et kapitelnavn og -værdi i et sidehoved eller en sidefod

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Før du kan indsætte information om kapitlet i et sidehoved eller en sidefod, skal du lave dispositionsnummereringsindstillinger for den afsnitstypografi, som du vil bruge til kapiteloverskrifter.

For at oprette en afsnitstypografi for kapiteloverskrifter

1. Vælg Funktioner - Dispositionsnummerering.
  2. I feltetType vælg den afsnitstypografi, som du vil bruge til kapiteloverskrifter, for eksempel "Overskrift 1".
  3. Vælg nummereringstypografien for kapiteltitler i feltet Tal, for eksempel "1,2,3...".
  4. Skriv "Kapitel" efterfulgt af et mellemrum i feltet Foran.
  5. Indtast et mellemrum i feltet Efter.
  6. Klik på OK.

For at indsætte kapitelnavnet og -nummeret i et sidehoved eller en sidefod

1. Anvend afsnitstypografien som du angav for kapiteloverskrifter på kapiteloverskrifterne i dit dokument.
  2. Vælg Indsæt - Sidehoved eller Indsæt - Sidefod, og vælg så sidetypografien for den aktuelle side fra undermenuen.
  3. Klik i sidehovedet eller -foden.
  4. Vælg Indsæt - Felter - Andre og klik på fanebladet Dokument.
  1. Klik på "Kapitel" i listen Type og "Kapitelnummer og navn" i listen Format.
  2. Klik Indsæt og klik så på Luk.

Sidehovedet på alle sider, som bruger den aktuelle sidetypografi, viser automatisk kapitelnavnet og -nummeret.

Relaterede emner

Om sidehoveder og -fødder

Oprettelse af en sidetypografi baseret på den aktuelle side

Angivelse af forskellige sidehoveder og -fødder

Formatering af sidehoveder eller sidefødder