Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Paginanummers Invoegen in Voetteksten

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

U kunt een veld Paginanummer eenvoudig in de voettekst van uw document invoegen. Als u graag een voettekst wilt als "Pagina 9 van 12", moet u dat als volgt doen:

Zo voegt u een paginanummer in:

1. Kies Invoegen - Voettekst en selecteer het pagina-opmaakprofiel waaraan u de voettekst wilt toevoegen.
  2. Kies Invoegen - Veldopdracht - Paginanummer. Het paginanummer verschijnt als een veldopdracht in de voettekst.

U kunt het veld Paginanummer, net als tekst, op dezelfde wijze uitlijnen als u dat wilt.

Zo voegt u een aanvullende paginatelling toe:

1. Klik vóór het veld Paginanummer, typ Pagina en voer een spatie in; klik na het veld, voer een spatie in en typ dan type van en voer nog een spatie in.
  2. Kies Invoegen - Veldopdracht - Aantal pagina's.

Verwante onderwerpen

Over kop- en voetteksten

Verschillende pagina-opmaakprofielen voor even en oneven pagina's

Een pagina-opmaakprofiel maken op basis van de huidige pagina

Hoofdstuknaam of -nummer invoegen in een kop- of voettekst

Kop- of voetteksten opmaken