Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Különböző élőfejek és élőlábak megadása

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Lehetősége van különböző élőfejeket és élőlábakat használni a dokumentum különböző oldalain mindaddig, amíg az oldalak különböző oldalstílust használnak. A LibreOffice számos előre létrehozott oldalstílust tartalmaz, például Első oldal, Bal oldal és Jobb oldal, illetve saját oldalstílust is létrehozhat.

Lehetőség van a tükrözött oldalelrendezés használatára is, ha olyan oldalstílushoz akar élőfejet hozzáadni, amely különböző külső és belső margókkal rendelkezik. Ezen lehetőség oldalstílusként való alkalmazásához válassza a Formátum - Oldal lehetőséget, kattintson az Oldal fülre, majd az Elrendezés beállításai területen válassza a Tükrözött lehetőséget az Oldalelrendezés mezőben.

Az oldalstílusokat például arra használhatja, hogy különböző élőfejeket adhat meg a páros és a páratlan oldalakhoz egy dokumentumon belül.

 1. Nyisson meg egy új szöveges dokumentumot.
 2. Válassza a Formátum - Stílusok és formázás pontot, majd kattintson az Oldalstílusok ikonra a Stílusok és formázás ablakban.
 3. Az oldalstílusok listájában kattintson a jobb egérgombbal a "Jobb oldal" elemre, majd válassza a Módosítás lehetőséget.
 4. Az Oldalstílusok párbeszédablakon kattintson az Élőfej fülre.
 5. Válassza az Élőfej bekapcsolása lehetőséget, majd kattintson a Szervező fülre.
 6. A Következő stílus listában válassza a „Bal oldal” elemet.
 7. Kattintson az OK gombra.
 8. A Stílusok és formázás ablakban az oldalstílusok listájában kattintson a jobb egérgombbal a "Bal oldal" stílusra, majd válassza a Módosítás lehetőséget.
 9. Az Oldalstílusok párbeszédablakon kattintson az Élőfej fülre.
 10. Válassza az Élőfej bekapcsolása lehetőséget, majd kattintson a Szervező fülre.
 11. A Következő stílus listában válassza a „Jobb oldal” elemet.
 12. Kattintson az OK gombra.
 13. A stílus aktuális oldalra való alkalmazásához az oldalstílusokat tartalmazó listában kattintson duplán a "Jobb oldal" elemre.
 14. Adjon meg egy szöveget vagy képet a Páros oldal stílus élőfejéhez. Miután a következő oldalt hozzáadja a dokumentumhoz, adjon meg egy szöveget vagy képet a Páratlan oldal stílus élőfejéhez.

Kapcsolódó témakörök

Az élőfejekről és élőlábakról

Oldalstílus létrehozása az aktuális oldal alapján

Fejezetnév és fejezetszám beszúrása élőfejbe és élőlábba

Élőfejek és élőlábak formázása