Objektien reunaviivojen määrittäminen

Jump to navigation Jump to search

Writerissa voidaan määritellä OLE-objektien, lisäosien, diagrammien/kaavioiden, kuvien ja kehysten ympäröivät reunat. Käytettävän valikon nimi on valitusta objektista riippuvainen.

Esivalmistetun reunatyylin asettaminen

1. Valitse objekti, jolla määrität reunan.
  2. Napsauta Reunat-kuvaketta OLE-Objekti- tai Kehys-työkalurivillä Reunat-ikkunan avaamiseksi.
  3. Napsauta yhtä esivalmistetuista reunatyyleistä. Tällä korvataan objektin käsillä oleva reunatyyli valitulla reunatyylillä.

Mukautetun reunatyylin asettaminen

1. Valitse muutettavat objektit.
  2. Valitse Muotoilu - (objektin nimi) – Reunat.
    Korvaa (objektin nimi) valitun objektityypin oikealla nimellä.
  3. Käyttäjän määrittämät -alueella valitse yhteisellä asettelulla esitettävä(t) reuna(t). Napsauta esikatselussa reunaa vaihtaaksesi valintaa.
  4. Valitse valitulle reunatyylille viivatyyli ja väri Viiva-alueella. Näitä asetuksia käytetään kaikille reunaviivoille, jotka sisältyvät valittuun reunatyyliin.
  5. Toista kaksi viimeisintä vaihetta kaikille reunoille.
  6. Valitse reunaviivan ja sivun sisällön väli Etäisyys sisällöstä -alueella.
  7. Hyväksy muutokset käyttöön OK:lla.