Objektuentzako ertzak definitzea

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Writer-en, OLE objektuen, pluginen, diagramen, grafikoen eta markoen inguruko ertzak defini ditzakezu. Erabili beharreko menuaren izena hautatutako objektuaren arabera dago.

Aurrez definitutako ertz-estilo bat ezartzeko

1. Hautatu ertza zein objekturentzat definitu nahi duzun.
  2. Egin klik OLE objektua edo Markoa tresna-barrako Ertzak ikonoan Ertzak leihoa irekitzeko.
  3. Egin klik aurrez zehaztutako ertz-estilo batean. Horrek objektuaren uneko ertz-estiloa hautatutako estiloarekin ordezten du.

Pertsonalizatutako ertz-estilo bat ezartzeko

1. Hautatu aldatu nahi dituzun gelaxkak.
  2. Choose Format - (object name) – Borders.
    Replace (object name) with the actual name of the object type you selected.
  3. Erabiltzaileak definitua arean, hautatu diseinu arruntean agertzea nahi duzun ertza. Egin klik aurrebistako ertz batean ertzaren hautapena txandakatzeko.
  4. Hautatu marra-estiloa eta -kolorea hautatutako ertz-estilorako Marra arean. Ezarpen horiek hautatutako ertz-estiloaren barruan dauden ertz-marra guztiei aplikatzen zaizkie.
  5. Errepikatu azken bi urratsak ertz bakoitzarentzat.
  6. Hautatu ertz-marren eta orrialdearen edukiaren arteko distantzia Edukira bitarteko tartea arean.
  7. Egin klik Ados botoian aldaketak aplikatzeko.