Sivutyylien luominen ja käyttö

Jump to navigation Jump to search

LibreOffice käyttää sivutyylejä sivun taiton määrittämisen, mihin sisältyy sivun suunta, tausta, marginaalit, ylätunnisteet, alatunnisteet ja palstat. Asiakirjan yksittäisen sivun asettelun eli taiton muuttamiseksi käyttäjän pitää luoda uusi sivutyyli ja käyttää sitä sivulla.

Sivun suunnan vaihtaminen

Sivun taustan muutos

Uuden sivutyylin määrittäminen

1. Valitse Muotoilu - Tyylit ja muotoilu.
  2. Napsauta Sivujen tyylit -kuvaketta.
  3. Napsauta ensin kakkospainikkeella sivutyylien luettelosta kohdetta ja valitse sitten Uusi.
  4. Kirjoita Järjestelytyökalu-välilehdellä nimi Nimi-kenttään.
  5. Tee jokin seuraavista:
  • Mukautetun sivutyylin käyttämiseksi yksittäiselle sivulle valitse Seuraava tyyli -ruudussa oletussivutyyli, jota on käytetty asiakirjassa.
  • Mukautetun sivutyylin käyttämiseksi useammalle sivulle valitse sen nimi Seuraava tyyli -ruudussa. Sivutyylin käyttöalueen rajaamiseksi lisätään pakotettu vaihto ja määritetään eri sivutyyli.
  1. Käytä valintaikkunan välilehtiä sivutyylin taittoasetusten tekemiseen ja hyväksy sitten OK:lla.

Sivutyylin käyttäminen

1. Napsauta sitä sivua, johon sivun tyyliä käytetään.
  2. Valitse Muotoilu - Tyylit ja muotoilu ja napsauta Sivujen tyylit -kuvaketta.
  3. Kaksoisnapsauta nimeä luettelossa.

Sivutyylin käyttäminen uudelle sivulle

1. Napsauta asiakirjaa kohdasta, josta uuden sivun pitää alkaa.
  2. Valitse Lisää - Pakotettu vaihto.
  3. Valitse Sivunvaihto.
  4. Valitse Tyyli-ruudussa sivutyyli, jota käytä pakotettua vaihtoa seuraavalle sivulle.
  5. Hyväksy OK:lla.

Aiheeseen liittyvää

Sivunumerot

Ylä- ja alatunnisteista

Käsiteltävään sivuun perustuvan sivutyylin luominen

Luvun nimi ja numero ylä- tai alatunnisteeseen

Ylä- ja alatunnisteiden muotoilu

Oletusmallien vaihtaminen