Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Oprette og anvende sidetypografier

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

LibreOffice bruger sidetypografier til at angive layoutet for en side inklusiv sideretning, baggrund, margener, sidehoveder, sidefødder og tekstspalter. For at ændre layoutet af en enkelt side i et dokument, skal du oprette og anvende en brugerdefineret sidetypografi til siden.

Ændring af sideretning

Ændring af sidebaggrund

For at definere en ny sidetypografi

1. Vælg Formater - Typografier og formatering.
  2. Klik på ikonet Sidetypografier.
  3. I listen af sidetypografier, højreklik et element, og vælg så Nyt.
  4. På fanebladet Administration indtastes et navn i feltet Navn
  5. Gør et af følgende:
  • For at anvende den tilpassede sidetypografi på en enkelt side, vælg den standard sidetypografi som bruges i dit dokument i boksen Næste typografi.
  • For at anvende den tilpassede sidetypografi til mere en side vælg dens navn i boksen Næste sidetypografi. for at stoppe brugen af typografien, indsæt et hårdt sideskift og vælg en anden sidetypografi.
  1. Brug fanebladene i dialogen til at indstille layoutindstillinger for sidetypografien, og klik på OK.

For at anvende en sidetypografi

1. Klik på den side, som du vil anvende sidetypografien på.
  2. Vælg Formater - Typografier og formatering og klik så på ikonet Sidetypografi.
  3. Dobbeltklik på et navn på listen.

For at anvende en sidetypografi på en ny side

1. Klik i dokumentet, hvor den nye side skal starte.
  2. Vælg Indsæt - Manuelt skift.
  3. Vælg Sideskift.
  4. I feltet Type skal du vælge den sidetypografi, som du vil anvende på den side, der følger det manuelle skift.
  5. Klik på OK.

Relaterede emner

Sidetal

Om sidehoveder og -fødder

Oprettelse af en sidetypografi baseret på den aktuelle side

Indsættelse af et kapitelnavn og -værdi i et sidehoved eller en sidefod

Formatering af sidehoveder eller sidefødder

Ændring af standardskabelonen