Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Creació i aplicació d'estils de pàgina

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

El LibreOffice utilitza estils de pàgina per especificar el format de la pàgina, incloses l'orientació de la pàgina, el fons, els marges, les capçaleres, els peus i les columnes de text. Per canviar el format d'una pàgina individual d'un document, heu de crear i aplicar un estil de pàgina personalitzat a la pàgina.

Canviar l'orientació de la pàgina

Canviar el fons de la pàgina

Per definir un estil de pàgina nou

1. Trieu Format - Estils i formatació'.'
  2. Feu clic a la icona Estils de pàgina.
  3. A la llista d'estils de pàgina, feu clic amb el botó dret a un element i trieu Nou.
  4. Introduïu un nom en el quadre Nom de la pestanya Organitzador.
  5. Realitzeu una de les accions següents:
  • Per aplicar l'estil de pàgina personalitzat a una sola pàgina, seleccioneu al quadre Estil següent l'estil de pàgina per defecte utilitzat al document.
  • Per aplicar l'estil de pàgina personalitzat a més d'una pàgina, seleccioneu-ne el nom al quadre Estil següent. Per deixar d'utilitzar l'estil, inseriu un salt de pàgina manual i assigneu-li un altre estil de pàgina.
  1. Utilitzeu les pestanyes del diàleg per definir les opcions de format per a l'estil de pàgina i a continuació feu clic a D'acord.

Per aplicar un estil de pàgina

1. Feu clic a la pàgina on voleu aplicar l'estil de pàgina.
  2. Trieu Format - Estils i formatació i feu clic a la icona Estil de pàgina.
  3. Feu doble clic a un nom de la llista.

Per aplicar un estil de pàgina a una pàgina nova

1. Feu clic a la posició del document on voleu que s'iniciï la pàgina nova.
  2. Trieu Insereix - Salt manual.
  3. Seleccioneu Salt de pàgina.
  4. Al quadre Estil, seleccioneu l'estil de pàgina que vulgueu aplicar a la pàgina que segueix el salt manual.
  5. Feu clic a D'acord.

Temes relacionats

Números de pàgina

Quant a les capçaleres i els peus

Creació d'un estil de pàgina basat en la pàgina actual

Inserció del nom i del número de capítol en una capçalera o en un peu

Formatació de capçaleres i peus

Canviar la plantilla per defecte