Parillisten ja parittomien sivujen sivutyylit

Jump to navigation Jump to search
Tyylit ja muotoilu -kuvake, jossa säädin arkilla
LibreOffice voi vuorotella kahta sivutyyliä parillisilla (vasen) ja parittomilla (oikea) sivuilla. Esimerkiksi voidaan käyttää sivutyylejä erilaisten ylä- ja alatunnisteiden esittämiseen parillisilla ja parittomilla sivuilla. Voimassa oleva sivutyyli näkyy tilarivillä työtilan alareunassa.

Vuorottelevien sivutyylien luominen

1. Valitse ensin Muotoilu - Tyylit ja muotoilu ja napsauta sitten Sivutyyli-kuvaketta.
  2. Napsauta ensin kakkospainikkeella sivutyylien luettelosta "Vasen sivu" ja valitse sitten Muuta.
  3. Napsauta Järjestelytyökalu-välilehteä.
  4. Valitse "Oikea sivu" Seuraava tyyli -ruudussa ja hyväksy OK:lla.
  5. Napsauta ensin kakkospainikkeella sivutyylien luettelosta "Oikea sivu" ja valitse sitten Muuta.
  6. Valitse "Vasen sivu" Seuraava tyyli -ruudussa ja hyväksy OK:lla.
  7. Siirry asiakirjan ensimmäiselle sivulle ja kaksoisnapsauta "Oikea sivu"-riviä Tyylit ja muotoilut -ikkunan sivutyylien luettelossa.

Ylätunnisteen lisäämiseksi yhteen sivutyyleistä valitse Lisää - Ylätunniste ja valitse sivutyyli, johon lisäät ylätunnisteen. Kirjoita ylätunnisteen kehyksessä mieleisesi teksti, jota käytät ylätunnisteena.

Alatunnisteen lisäämiseksi yhteen sivutyyleistä valitse Lisää - Alatunniste ja valitse sivutyyli, johon lisäät alatunnisteen. Kirjoita alatunnisteen kehyksessä mieleisesi teksti, jota käytät alatunnisteena.

Tip.png Jos et halua ylä- tai alatunnistetta asiakirjan etusivulle, käytä "Ensimmäinen sivu" -tyyliä etusivulla.

Tyhjien sivujen jättäminen tulostamatta

Jos kaksi parillista tai kaksi paritonta sivua on peräkkäin asiakirjassa, Writer lisää tyhjän sivun oletuksena. Käyttäjä voi jättää pois nuo ohjelmallisesti lisätyt tyhjät sivut tulostettaessa ja vietäessä PDF-muotoon.

1. Valitse Työkalut - Asetukset - LibreOffice Writer - Tulostus.
  2. Poista merkki Tulosta automaattisesti lisätyt tyhjät sivut -ruudusta.