Alternar estilos de páxines en páxines pares ya impares

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search
Símbolu
LibreOffice pue aplicar automáticamente estilos de páxina entrepolaos nes páxines pares (esquierda) ya impares (derecha) del documentu. Por exemplu, pue usar estilos de páxina p'amosar delles testeres y pies de páxina nes páxines pares ya impares. L'estilu de páxina aplicáu amosar na Barra d'estáu, na parte inferior del área de trabayu.

Pa configurar estilos de páxina alternativos

1. Escueya Formatu - Estilos y formatu y, de siguío, faiga clic nel iconu Estilos de páxina.
  2. Na llista d'estilos de páxina calque col botón derechu del mur sobre "Páxina esquierda" y escueya Modificar.
  3. Calque la llingüeta Alministrar.
  4. Escueya "Páxina derecha" nel cuadru Estilu siguiente y calque Aceutar.
  5. Na llista d'estilos de páxina calque col botón derechu del mur sobre "Páxina derecha" y escueya Modificar.
  6. Escueya "Páxina esquierda" nel cuadru Estilu siguiente y calque Aceutar.
  7. Vaya a la primer páxina del documentu y, na llista d'estilos de páxina de la ventana Estilu y formatu, faiga doble clic en "Páxina derecha".

P'amestar una testera a unu de los estilos de páxina, escueya Inxertar - Testera y escueya l'estilu de páxina al que desee amestar la testera. Nel marcu de la testera, escriba'l testu que quiera usar como testera.

P'amestar un pie de páxina a unu de los estilos de páxina, escueya Inxertar - Pie de páxina y escueya l'estilu de páxina al que desee amestar el pie de páxina. Nel marcu del pie de páxina, escriba'l testu que quiera usar como pie de páxina.

Tip.png Si nun deseya incluyir una testera o pie de páxina na páxina de títulu del documentu, aplique l'estilu "Primer páxina" a la páxina de títulu.

Pa suprimir la impresión de páxines baleres

Si hai dos páxines pares o impares siguíes nel documentu, Writer inxerta una páxina balera de forma predeterminada. Pue suprimir eses páxines xeneraes automáticamente pola aplicación de la impresión y al esportar el documentu a PDF.

1. Escueya Ferramientes - Opciones - LibreOffice Writer - Imprentar.
  2. Desanicie la marca de verificación de Imprentar automáticamente páxines en blancu inxertaes.