Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Az élőfejekről és élőlábakról

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Az élőfejek és élőlábak olyan területek az oldal felső illetve alsó margóján, ahová szöveget vagy grafikát szúrhat be. Az élőfejek és élőlábak bekerülnek az aktuális oldalstílusba. Bármely olyan oldal, amely ezt a stílust használja, el lesz látva a hozzáadott élőfejjel vagy élőlábbal. Egy dokumentum élőfejébe vagy élőlábába mezőket szúrhat be, mint például oldalszámokat vagy fejezetcímsorokat.

Note.png Az aktuális oldal oldalstílusa az Állapotsorról olvasható le.
  • Egy élőfej oldalhoz való hozzáadásához válassza a Beszúrás - Élőfej lehetőséget, majd az almenüből válasszon egy oldalstílust az aktuális oldalhoz.
  • Egy élőláb oldalhoz való hozzáadásához válassza a Beszúrás - Élőláb lehetőséget, majd az almenüből válasszon egy oldalstílust az aktuális oldalhoz.
  • A Formátum - Oldal lehetőséget is választhatja, kattintson az Élőfej vagy az Élőláb fülre, majd engedélyezze az Élőfej bekapcsolása vagy az Élőláb bekapcsolása lehetőséget. Ha a páros és páratlan oldalakon különböző élőfejet vagy élőlábat szeretne megjeleníteni, törölje a Páros és páratlan oldal tartalma azonos jelölőnégyzet jelölését.
  • Különböző élőfejek és élőlábak dokumentumban való használatához azokat különböző oldalstílusokhoz kell hozzáadni, majd alkalmazni kell a stílusokat azokra az oldalakra, amelyeken élőfejet vagy élőlábat kíván megjeleníteni.

Élőfejek és élőlábak HTML-dokumentumokban

Egyes élőfej- és élőláb-lehetőségek HTML-dokumentumok számára is elérhetők. A HTML-fájlok nem támogatják az élőfejeket és élőlábakat, ehelyett ezek speciális kódokkal kerülnek exportálásra, így azok megtekinthetők egy böngészőben. Az élőfejek és élőlábak csak akkor kerülnek exportálásra egy HTML-dokumentumba, ha azok engedélyezve vannak Webes elrendezés módban. Ha a dokumentumot újra megnyitja a LibreOffice programban, az élőfejek és élőlábak helyesen fognak megjelenni, beleértve az összes beszúrt mezőt is.


Related Topics

Oldalstílus létrehozása az aktuális oldal alapján

Különböző élőfejek és élőlábak megadása

Fejezetnév és fejezetszám beszúrása élőfejbe és élőlábba

Élőfejek és élőlábak formázása

Oldalstílusok