Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Velge kantlinjer for avsnitt

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Angi en innebygget kantlinjestil

1. Sett skrivemerket i avsnittet du vil velge en kantlinje for.
  2. Velg Format → Avsnitt → Kantlinjer.
  3. Velg en av standardstilene for kantlinjer under Standard.
  4. Velg en linjestil og en farge for den valgte kantlinjestilen i Linje. Disse innstillingene brukes på alle kantlinjer som tilhører den valgte stilen.
  5. Velg avstanden mellom kantlinjene og sideinnholdet i Avstand til innholdet. Du kan bare endre avstand til kanter som har en angitt kantlinje.
  6. Velg OK for å bruke endringene.

Angi en tilpasset kantlinjestil

1. Velg Format → Avsnitt → Kantlinjer.
  2. I Selvvalgt velges kanten(e) du vil vise i et vanlig oppsett. Klikk på en av kantene i forhåndsvisningen for å velge den eller velge den bort.
  3. Velg en linjestil og en farge for den valgte kantlinjestilen i Linje. Disse innstillingene brukes på alle kantlinjer som tilhører den valgte stilen.
  4. Gjenta de to siste stegene for hver kantlinje.
  5. Velg avstanden mellom kantlinjene og sideinnholdet i Avstand til innholdet. Du kan bare endre avstand til kanter som har en angitt kantlinje.
  6. Velg OK for å bruke endringene.