Reunat

Jump to navigation Jump to search

Asetetaan valittujen objektien reuna Writerissa tai Calcissa.

Writerissa ja Calcissa voidaan reunan sijainti, koko ja tyyli määritellä. When in Writer: LibreOffice Writerissa voidaan lisätä reunat sivuille, kehyksiin, kuviin, taulukoihin, kappaleisiin ja upotettuihin objekteihin.

(vaihtoehdot vain Writerissa tai Calcissa)

Valitse Muotoilu - Kappale - Reunat-välilehti

Valitse Muotoilu - Kuva - Reunat-välilehti

Valitse Muotoilu - Kehys/Objekti - Reunat-välilehti

Valitse Muotoilu - Sivu - Reunat-välilehti

Valitse Muotoilu - Tyylit ja muotoilu - avaa luettelorivin kohdevalikko ja valitse Muuta / Uusi - Reunat-välilehti

Valitse Muotoilu - Sivu - Ylätunniste - Lisää-painike

Valitse Muotoilu - Sivu - Alatunniste - Lisää-painike

When in Calc: Valitse Muotoilu - Solut - Reunat-välilehti

When in Writer:

Tip.png Koko taulukon reunojen muuttamiseksi sijoitetaan kohdistin taulukon soluun, napsautetaan kakkospainikkeella, valitaan Taulukko ja napsautetaan Reunat-välilehteä. Taulukon solun reunojen muuttamiseksi valitaan solu, kakkospainikkeella napsautetaan, valitaan Taulukko ja napsautetaan Reunat-välilehteä.

Käyttäjän määrittämät reunat tekstiasiakirjoissa

When in Calc: Käyttäjän määrittämä reunat soluissa

Viivojen järjestys

Valitaan käytettäväksi valmis reunatyyli.

Jos toimitaan taulukossa tai laskentataulukossa, voidaan lisätä esivalmiit reunat. Käytetään Taulukko-palkin Reunat-kuvaketta.

Kuvakkeella Muotoilu-palkissa:

Kuvake
Reunat

Viiva

Napsautetaan käytettävää reunatyyliä. Tyyliä käytetään esikatselussa valittuina oleviin reunoihin.

Kuvakkeella Muotoilu-palkissa:

Kuvake
Viivatyyli

Otetaan käyttöön valituissa reunoissa käytettävä väri.

Etäisyys sisällöstä

Määrätään reunan ja valinnan sisällön väli.

Vasen

Asetetaan vasemman reunan ja valinnan sisällön välinen etäisyys.

Oikea

Asetetaan oikean reunan ja valinnan sisällön välinen etäisyys.

Yläreuna

Asetetaan yläreunan ja valinnan sisällön välinen etäisyys.

Alareuna

Asetetaan alareunan ja valinnan sisällön välinen etäisyys.

Synkronoi

Käytetään kaikissa neljässä reunassa samaa etäisyys sisällöstä -asetusta, kun yksi uusi etäisyys syötetään.

Varjotyyli

Reunoihin on käytettävissä myös varjotehoste. Parhaan tuloksen saamiseksi tätä tehostetta käytetään vain, kun kaikki reunat ovat näkyviä.

Note.png Kuvat tai objektit, jotka on ankkuroitu kehykseen asiakirjassa, eivät voi ylittää kehyksen kokoa. Jos objektin reunassa käytetään varjoa, joka täyttää koko kehyksen, objektin kokoa pienennetään varjon näyttämiseksi.

Sijainti

Napsauta valituille reunoille tulevaa varjotyyliä.

Etäisyys

Annetaan varjon pituus kohteesta ulos.

Väri

Valitaan varjon väri.

When in Writer: {{{1}}}----