Ertzak

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Hautatutako objektuen ertzen aukerak ezartzen ditu Writer-en edo Calc-en.

Ertzaren kokalekua, tamaina eta estiloa zehatz daitezke Writer-en edo Calc-en. When in Writer: LibreOffice Writer-en ertzak gehi daitezke grafiko, taula, paragrafo eta objektu kapsulatuetan.

(aukera guztiak soilik Writer-en eta Calc-en)

Aukeratu Formatua - Paragrafoa - Ertzak fitxa

Aukeratu Formatua - Irudia - Ertzak fitxa

Aukeratu Formatua - Markoa/Objektua - Ertzak fitxa

Aukeratu Formatua - Orrialdea - Ertzak fitxa

Aukeratu Formatua - Estiloak eta Formatua, sarrera baten laster-menua ireki, eta aukeratu Aldatu/Berria - Ertzak fitxa

Aukeratu Formatua - Orrialdea - Goiburukoa - Gehiago botoia

Aukeratu Formatua - Orrialdea - Orri-oina - Gehiago botoia

When in Calc: Aukeratu Formatua - Gelaxkak - Ertzak fitxa

When in Writer:

Tip.png Taula oso baten ertza aldatzeko, kokatu kurtsorea taula-gelaxka batean, saguaren eskuineko botoiaz egin klik, aukeratu Taula, eta ondoren egin klik Ertzak fitxan. Taula-gelaxka baten ertza aldatzeko, hautatu gelaxka, egin klik saguaren eskuineko botoiaz, aukeratu Taula, eta ondoren egin klik Ertzak fitxan.

Erabiltzaileak definitutako ertzak testu-dokumentuetan

When in Calc: Erabiltzaileak definitutako ertzak gelaxketan

Lerro-antolamendua

Select a predefined border style to apply.

Taula edo kalkulu-orri batean bazaude, aurrez definitutako ertzak gehi edo ken ditzakezu. Erabili Taula-barrako Ertzak ikonoa.

Objektu-barrako ikonoa:

Ikonoa
Ertzak

Marra

Egin klik aplikatu nahi duzun ertz-estiloan. Aurrebistan hautatutako ertzetan ertza aplikatzen da.

Objektu-barrako ikonoa:

Ikonoa
Marraren estiloa

Hautatu hautatutako ertzean erabili nahi duzun marra-kolorea.

Edukira bitarteko tartea

Zehaztu zenbat leku utzi nahi duzun ertzaren eta hautapen-edukiaren artean.

Ezkerrean

Zehaztu zein distantzia utzi nahi duzun ezkerreko ertzaren eta hautapen-edukiaren artean.

Eskuinean

Zehaztu zein distantzia utzi nahi duzun eskuineko ertzaren eta hautapen-edukiaren artean.

Goian

Zehaztu zein distantzia utzi nahi duzun goiko ertzaren eta hautapen-edukiaren artean.

Behean

Zehaztu zein distantzia utzi nahi duzun beheko ertzaren eta hautapen-edukiaren artean.

Sinkronizatu

Edukira bitarteko tartea ezarpen berdinak aplikatzen ditu lau ertzetan beste distantzia bat sartzen duzunean.

Itzal-estiloa

Ertzetan itzal-efektua ere aplika daiteke. Emaitza onenak lortzeko, efektu hori aplikatu soilik lau ertzak ikusgai daudenean.

Note.png Dokumentuko marko batean ainguratutako grafikoek edo objektuek ezin dute markoaren neurria gainditu. Marko guztia betetzen duen objektuaren ertzetan itzal bat aplikatzen baduzu, objektuaren tamaina txikitu egiten da itzalak bistaratzeko.

Kokalekua

Click a shadow style for the selected borders.

Distantzia

Sartu itzalaren zabalera.

Kolorea

Hautatu itzalaren kolorea.

When in Writer: {{{1}}}----