Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Kanter

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Definerer kantindstillingerne for de valgte objekter i Writer eller Calc.

Du kan angive kantens placering, størrelse og type i Wirter og Calc.When in Writer: I LibreOffice Writer kan du føje kanter til sider, rammer, grafik, tabeller, afsnit og indlejrede objekter.

(alle indstillinger kun i Writer eller Calc)

Vælg fanebladet Formater - Afsnit - Kanter

Vælg fanebladet Formater - Billede - Kanter

Vælg fanebladet Formater - Ramme/Objekt - Kanter

Vælg fanebladet Formater - Side - Kanter

Vælg Formater - Typografier og formatering, åbn en genvejsmenu for et element og vælg Modificer/Ny - Kanter

Vælg Formater - Side - Sidehoved - Flere

Vælg Formater - Side - Sidefod - Flere

When in Calc: Vælg Formater - Celler - Kanter

When in Writer:

Tip.png For at ændre kanten på en hel tabel, placer markøren i en tabelcelle, højreklik, vælg Tabel, og klik så på fanebladet Kanter. For at ændre kanten af en tabelcelle, vælg cellen, højreklik, vælg Tabel, og klik så på fanebladet Kanter.

Brugerdefinerede kanter i tekstdokumenter

When in Calc: Brugerdefinerede kanter i celler

Linjeplacering

Benyt en forud defineret kantstil.

Hvis du er i en tabel eller et regneark, kan du også tilføje eller slette foruddefinerede rammer. Brug ikonet Kanter på værktøjslinjen Tabel.

Ikon på formateringslinjen:

Ikon
Kanter

Streg

Klik på den kanttypografi, som du vil bruge. Typografien bliver anvendt på de kanter, der er valgt i forhåndsvisningen.

Ikon på formateringslinjen:

Ikon
Stregtype

Vælg den stregfarve, som du vil bruge til den valgte kant eller de valgte kanter.

Afstand til indhold

Angiver mængden af plads, som du ønsker mellem kanten og indholdet af markeringen.

Venstre

Indtast den afstand, som du ønsker mellem venstre kant og indholdet af markeringen.

Højre

Indtast den afstand, som du ønsker mellem den højre kant og indholdet af markeringen.

Top

Indtast den afstand, som du ønsker mellem øverste kant og indholdet af markeringen.

Bund

Indtast den afstand, som du ønsker mellem nederste kant og indholdet af markeringen.

Synkroniser

Anvender den samme indstilling for afstand til indhold på alle fire kanter, når du indtaster en ny afstand.

Skyggetypografi

Du kan også anvende en skyggeeffekt på rammer. For at få de bedste resultater skal du kun bruge denne effekt, når alle fire kanter er synlige.

Note.png Grafik eller objekter som er forankret til en ramme i dokumentet, kan ikke overstige størrelsen af rammen. Hvis du anvender en skygge på kanterne for et objekt, som fylder en hel ramme, bliver størrelsen af objektet reduceret for at vise skyggerne.

Placering

Klik på en skyggestil for de valgte kanter.

Afstand

Indtast bredden af skyggen.

Farve

Vælg en farve for skyggen.

When in Writer: {{{1}}}----