Cantos

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Establez les opciones de borde de los oxetos escoyíos en Writer o Calc.

Pue especificar la posición, el tamañu y l'estilu del borde en Writer o Calc. When in Writer: En LibreOffice Writer, pue amestar bordes a páxines, marcos, imaxes, tables, párrafos y oxetos enllastraos.

(toles opciones son namái de Writer o Calc).

Escueya la llingüetaFormatu - Párrafu - Bordes

Escueya Formatu - Imagen -, ficha Cantos

Escueya la llingüeta Formatu - Marco/Oxetu - Marco

Menú Formatu - Páxina... - Ficha Bordes

Escueya Formatu - Estilu y formatu, abra'l menú contestual d'una entrada y escueya Modificar/Nuevu - ficha Cantos.

Menú Formatu - Páxina... - Ficha Testera - Opciones

Escueya Formatu - Páxina - Pie de páxina - botón Más.

When in Calc: Escueya Formatu - Caxelles - ficha Cantos

When in Writer:

Tip.png Pa modificar el borde de tola tabla, asitie'l cursor nuna caxella, calque'l botón derechu, escueya Tabla y calque na llingüeta Cantos. Pa modificar el borde d'una de les caxelles de la tabla, escueya la caxella, faiga clic col botón derechu del mur, escueya Tabla y faiga clic na ficha Cantos.

Cantos definíos pol usuariu en documentos de testu

When in Calc: Cantos definíos pol usuariu en caxelles

Alliniación

Select a predefined border style to apply.

Si atopar nuna tabla o una fueya de cálculu, tamién pue amestar o desaniciar los bordes predefiníos. Utilice l'iconu Cantos de la barra Tabla.

Iconu de barra de Formatu:

Iconu
Cantos

Llinia

Calque l'estilu de borde que deseye aplicar. El borde aplicar a los bordes escoyíos na vista previa.

Iconu de barra de Formatu:

Iconu
Estilu de llinia

Escueya'l color de llinia que deseye utilizar nos bordes escoyíos.

Espaciu al conteníu

Indique l'espaciu que quier dexar ente'l borde y el conteníu de la seleición.

Esquierda

Escriba la distancia que deseya dexar ente'l borde esquierdu y el conteníu de la seleición.

Derecha

Escriba la distancia que deseya dexar ente'l borde derechu y el conteníu de la seleición.

Enriba

Escriba la distancia que deseya dexar ente'l borde cimeru y el conteníu de la seleición.

Embaxo

Escriba la distancia que deseya dexar ente'l borde inferior y el conteníu de la seleición.

Sincronizar

Aplica'l mesmu valor de configuración de Distancia al testu a los cuatro bordes cuando s'especifica una distancia nueva.

Estilu de solombra

A los bordes pue aplicáse-yos tamién un efeutu de solombra. Pa llograr los meyores resultaos, esti efeutu namái se debe aplicar cuando los cuatro bordes tean visibles.

Note.png Los gráficos o oxetos fondiaos nun marcu del documentu nun puen degolar el tamañu del marcu. Al aplicar una solombra a los bordes d'un oxetu qu'enllena un marcu completu, el tamañu del oxetu amenorgar p'amosar la solombra.

Posición

Click a shadow style for the selected borders.

Distancia

Escriba l'anchu de la solombra.

Color

Escueya un color pa la solombra.

When in Writer: {{{1}}}----