Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Vores definides per l'usuari a les cel·les

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Podeu aplicar diverses línies diferents per a les cel·les seleccionades.

1. Seleccioneu la cel·la o bé un bloc de cel·les.
  2. Trieu Format - Cel·les.
  3. En el diàleg que es mostra, feu clic a la pestanya Vores.
  4. Trieu les opcions de vora que vulgueu aplicar i feu clic a D'acord.

Les opcions de l'àrea Arranjament de línies es poden utilitzar per aplicar diversos estils de vora.

Selecció de cel·les

L'aspecte de l'àrea variarà en funció de les cel·les que hàgiu seleccionat.

Selecció Àrea d'arranjament de línies
Una cel·la
vores amb una cel·la seleccionada
Cel·les en una columna
vores amb una columna seleccionada
Cel·les en una fila
vores amb una fila seleccionada
Cel·les en un bloc de 2x2 o més
vores amb un bloc seleccionat
Note.png No podeu aplicar vores a seleccions múltiples.

Paràmetres per defecte

Feu clic a una de les icones Per defecte per definir o restablir diverses vores.

• Les línies fines de color gris de dins d'una icona mostren les vores que es restabliran o se suprimiran.
  • Les línies fosques de dins d'una icona mostren les línies que es definiran utilitzant l'estil de línia i el color seleccionats.
  • Les línies grises gruixudes de dins d'una icona mostren les línies que no canviaran.

Exemples

Seleccioneu un bloc de 8x8 cel·les, i a continuació trieu Format - Cel·les - Vores.

fila d'icones per defecte de la pestanya Vores
  • Feu clic a la icona esquerra per suprimir totes les línies. Aquesta acció suprimirà totes les vores exteriors, totes les línies interiors i totes les línies diagonals.
  • Feu clic a la segona icona de l'esquerra per definir una vora exterior i suprimir la resta de línies.
  • Feu clic a la icona situada més a la dreta per definir una vora exterior. Les línies interiors no es canviaran, tret de les línies diagonals, que se suprimiran.

Ara podeu continuar i veure quines línies definiran o suprimiran la resta d'icones.

Paràmetres definits per l'usuari

Podeu fer clic a l'àrea Definit per l'usuari per definir o suprimir línies individuals. La previsualització mostra les línies en tres estats diferents.

Feu clic repetidament a una vora o a una cantonada per commutar els tres estats possibles.

Tipus de línia Imatge Significat
Una línia negra
línia sòlida per a la vora definida per l'usuari
Una línia negra defineix la línia corresponent de les cel·les seleccionades. Quan trieu l'estil de línia de 0,05 punts la línia es mostra com un seguit de punts. Les línies dobles es mostren quan seleccioneu un estil de línia doble.
Una línia grisa
línia grisa per a la vora definida per l'usuari
Es mostra una línia grisa quan la línia corresponent de les cel·les seleccionades no es canvia. En aquesta posició no es definirà ni se suprimirà cap línia.
Una línia blanca
línia blanca per a vores definides per l'usuari
Es mostra una línia blanca quan se suprimeix la línia corresponent de les cel·les seleccionades.

Exemples

Seleccioneu una sola cel·la, i a continuació trieu Format - Cel·les - Vores.

Feu clic a la vora inferior per definir una línia molt fina com a vora inferior. La resta de línies se suprimiran de la cel·la.

definició d'una línia fina inferior

Trieu un estil de línia més gruixut i feu clic a la vora inferior. Aquesta acció establirà una línia més gruixuda com a vora inferior.

definició d'una línia gruixuda com a vora

Feu clic a la segona icona Per defecte de l'esquerra per definir les quatre vores. Després feu clic repetidament a la vora inferior fins que aparegui una línia blanca. Aquesta acció suprimirà la vora inferior.

supressió de la vora inferior

Podeu combinar diversos tipus i estils de línia. L'última imatge mostra com podeu definir vores exteriors gruixudes (les línies negres gruixudes), sense tocar les línies diagonals de dins de la cel·la (les línies grises).

exemple avançat per a vores de cel·la