Cantos definíos pol usuariu en caxelles

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Pue aplicar a les caxelles escoyíes distintes clases de llinies.

1. Escueya una caxella o un bloque de caxelles.
  2. Escueya Formatu - Caxelles.
  3. Nel diálogu, faiga clic na llingüeta Cantos.
  4. Una vegada escoyíes les opciones pa los bordes, faiga clic n'Aceutar p'aplicales.

Les opciones del área Disposición de llinies puen usase p'aplicar dellos estilos de borde.

Seleición de caxelles

L'aspeutu del área camuda en función de les caxelles que s'escueyan.

Seleición Área de disposición de llinies
Una caxella
bordes con una caxella escoyida
Caxelles nuna columna
bordes con una columna escoyida
Caxelles nuna filera
bordes con una filera escoyida
Caxelles nun bloque de 2x2 o más
bordes con un bloque escoyíu
Note.png Los bordes nun puen aplicase a delles seleiciones.

Configuración predeterminada

Faiga clic n'unu de los iconos Predetermináu p'axustar o restablecer dellos bordes.

• Les llinies fines grises dientro d'un iconu amuesen los bordes que se van restablecer o van suprimir.
  • Les llinies escures dientro d'un iconu amuesen les llinies que se van axustar por aciu l'estilu de llinia y el color que s'escoyera.
  • Les llinies grueses grises dientro d'un iconu amuesen les llinies que nun se van a camudar.

Exemplos

Escueya un bloque de 8x8 caxelles, aprosimao, y escueya Formatu - Caxelles - Cantos.

filera de símbolos predeterminaos de fichar Cantos
  • Faiga clic nel iconu de la esquierda pa suprimir toles llinies. Esta aición quita tolos bordes esternos, según toles llinies internes y en diagonal.
  • Faiga clic nel segundu iconu de la esquierda pa establecer un borde esterior y quitar toles demás llinies.
  • Faiga clic nel iconu asitiáu más a la derecha pa establecer un borde esterior. Les llinies internes nun se modificar, salvo les diagonales, que se quitar.

A partir d'equí, prosiga pa comprobar les llinies qu'establecen o quiten los demás iconos.

Configuración definida pol usuariu

Nel área definida pol usuariu, pue faer clic pa establecer o quitar llinies determinaes. La vista previa amuesa les llinies en tres estado.

P'alternar ente los trés, faiga clic repetidamente nun estremu o una esquina.

Tipos de llinia Imaxe Significáu
Llinia negra
llinia continua pa borde definíu pol usuariu
La llinia negra establez la llinia correspondiente de les caxelles escoyíes. La llinia amuésase discontinua si escueye l'estilu de llinia de 0,05 pt. Amuésense llinies dobles al escoyer un estilu de llinia doble.
Llinia gris
llinia gris pa borde definíu pol usuariu
Cuando nun se va camudar la llinia correspondiente a les caxelles escoyíes, amuésase una llinia gris. Nesta posición nun s'amiesta nin quita nenguna llinia.
Llinia blanca
llinia blanca pa borde definíu pol usuariu
Cuando se va a quitar la llinia correspondiente a les caxelles escoyíes, amuésase una llinia blanca.

Exemplos

Escueya una caxella y escueya Formatu - Caxelles - Cantos.

Faiga clic nel estremu inferior pa definir como borde inferior una llinia bien fina. Les demás llinies van quitar de la caxella.

definición de borde inferior con una llinia fina

Escueya un estilu de llinia más gruesa y faiga clic nel estremu inferior. D'esta forma, la llinia más gruesa convertir nun borde inferior.

definición de borde inferior con una llinia gruesa

Faiga clic nel segundu iconu Predetermináu de la esquierda pa establecer los cuatro bordes. De siguío, faiga clic sucesivamente nel estremu inferior hasta que s'amuese una llinia blanca. Esta aición quita'l borde inferior.

supresión del borde inferior

Puen combinase distintos tipos y estilos de llinia. Na última imaxe ilústrase la forma d'establecer bordes esteriores con llinies grueses (les llinies negres grueses) ensin modificar les llinies en diagonal (llinies grises) qu'hai dientro de la caxella.

exemplu complexu de bordes de caxella