Hitz-zatiketa

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Lehenespenez, LibreOffice aplikazioak lerro batean sartzen ez diren hitzak hurrengo lerrora eramaten ditu. Nahi baduzu, eskuzko hitz-zatiketa edo hitz-zatiketa automatikoa erabil dezakezu portaera hori saihesteko:

Hitz-zatiketa automatikoa

Hitz-zatiketa automatikoak marratxoak txertatzen ditu behar direnean. Aukera hori paragrafo-estilo eta paragrafo indibidualentzat bakarrik dago erabilgarri.

Paragrafo batean hitz-zatiketa automatikoki aplikatzeko

1. Egin klik eskuineko botoiaz paragrafoan, eta aukeratu Paragrafoa.
  2. Egin klik Testu-fluxua fitxan.
  3. Hitz-zatiketa arean, hautatu Automatikoki kontrol-laukia.
  4. Egin klik Ados botoian.

Hainbat paragrafotan hitz-zatiketa automatikoki aplikatzeko

Hitz-zatiketa automatikoa paragrafo batean baino gehiagotan erabili nahi baduzu, erabili paragrafo-estilo bat.

Adibidez, gaitu hitz-zatiketa automatikoa "Lehenetsia" paragrafo-estiloarentzat, eta aplikatu estilo hori hitz-zatiketa aplikatu behar duzun paragrafoetan.

1. Aukeratu Formatua - Estiloak eta formatua, eta egin klik Paragrafo-estiloak ikonoan.
  2. Egin klik eskuineko botoiaz hitz-zatiketa aplikatzea nahi duzun paragrafoan eta aukeratu Aldatu.
  3. Egin klik Testu-fluxua fitxan.
  4. Hitz-zatiketa arean, hautatu Automatikoki kontrol-laukia.
  5. Egin klik Ados botoian.
  6. Aplikatu estiloa hitz-zatiketa erabili nahi duzun paragrafoetan.

Eskuzko hitz-zatiketa

Marratxoa lerroan nahi duzun lekuan txerta dezakezu edo utzi LibreOffice aplikazioari zatitu beharreko hitzak bilatzen eta iradokizun bat eskaintzen.

Hitzak eskuz zatitzeko

To quickly insert a hyphen, click in the word where you want to add the hyphen, and then press Ctrl+Hyphen(-).

Eskuzko marratxoa txertatzen baduzu, hitza eskuzko marratxoan bakarrik zatituko da. Hitz horretan ez da hitz-zatiketa automatikorik aplikatuko. Eskuzko marratxoa duen hitza Testu-fluxua fitxako ezarpenak kontuan hartu gabe zatituko da.

Hautatutako testuan hitz-zatiketa automatikoki aplikatzeko

1. Hautatu hitz-zatiketa aplikatu nahi diozun testua.
  2. Aukeratu Tresnak - Hizkuntza - Hitz-zatiketa.

Inguruko gaiak

Checking Spelling and Grammar

Sinonimoak

Txantiloi lehenetsia aldatzea

Preventing Hyphenation of Specific Words

Testu-fluxua