Skapa en litteraturförteckning

Jump to: navigation, search

En litteraturförteckning är en lista över arbeten som du använder som referenser i ett dokument.

Lagra litteraturinformation

I LibreOffice lagras litteraturinformation i en litteraturdatabas eller i ett enskilt dokument.

Så här lagrar du information i en litteraturdatabas

1. Välj Verktyg - Litteraturdatabas
  2. Välj Infoga - Datapost.
  3. Skriv in ett namn för litteraturposten i rutan Kort beteckning , och lägg sedan till ytterligare information i de övriga rutorna.
  4. Stäng fönstret Litteraturdatabas.

Så här lagrar du litteraturinformation i ett enskilt dokument

1. Klicka i dokumentet där du vill lägga till litteraturförteckningsposten.
  2. Välj Infoga - Förteckningar - Litteraturförteckningspost.
  3. Markera Från dokumentinnehåll och klicka på Ny.
  4. Skriv ett namn för litteraturposten i rutan Kort beteckning .
  5. Markera postens publiceringskälla i rutan Typ , och lägg sedan till ytterligare information i de övriga rutorna.
  6. Klicka på OK.
  7. Klicka på Infoga och sedan på Stäng i dialogrutan Infoga post i litteraturförteckning .
Note.png När du sparar ett dokument som innehåller litteraturposter så sparas automatiskt tillhörande data i ett dolt fält i dokumentet.

Infoga litteraturposter från litteraturdatabasen

1. Klicka i dokumentet där du vill lägga till litteraturförteckningsposten.
  2. Välj Infoga - Förteckningar - Litteraturförteckningspost.
  1. Markera Från litteraturdatabas.
  2. Markera namnet på den litteraturpost som du vill infoga i rutan Kort beteckning .
  3. Klicka på Infoga och sedan på Stäng.