Lähdeluettelon luominen

Jump to: navigation, search

Lähdeluettelo on niiden teosten luettelo, joihin asiakirjassa viitataan.

Lähdeluettelotietojen säilyttäminen

LibreOffice säilöö lähdeluettelotiedot joko lähdeluettelotietokantaan tai yksittäiseen asiakirjaan.

Tietojen säilöminen lähdeluettelotietokantaan

1. Valitse Työkalut - Lähdeluettelotietokanta
  2. Valitse Lisää - Nauhoita muutoshistoria
  3. Kirjoita lähdeviitteen nimi Lyhyt nimi -ruutuun ja lisää sitten tietueen muut tiedot toisiin ruutuihin.
  4. Sulje Lähdeluettelotietokanta -ikkuna.

Lähdeluettelotietojen säilyttäminen yksittäisessä asiakirjassa

1. Napsauta asiakirjaa kohdasta, johon lisäät lähdeluettelomerkinnän.
  2. Valitse Lisää - Hakemistot ja luettelot - Lähdeviite.
  3. Merkitse Asiakirjan sisällöstä -valintanappi ja napsauta Uusi-painiketta.
  4. Kirjoita lähdeviitteen nimi Lyhyt nimi -kenttään.
  5. Valitse tietueen julkaisulähteen tyyppi Tyyppi-ruudusta ja lisää sitten tietueen muut tiedot jäljellä oleviin ruutuihin.
  6. Hyväksy OK:lla.
  7. Lisää lähdeluettelomerkintä -valintaikkunassa napsauta ensinLisää-painiketta ja sitten Sulje-painiketta.
Note.png Kun tallennetaan asiakirjaa, jossa on kirjallisuusviitteitä, vastaavat tietueet tallentuvat asiakirjan piilotettuihin kenttiin.

Lähdeviitteiden lisääminen lähdeluettelotietokannasta

1. Napsauta asiakirjaa kohdasta, johon lisäät lähdeviitteen.
  2. Valitse Lisää - Hakemistot ja luettelot - Lähdeviite.
  1. Merkitse Lähdeluettelotietokannasta-valintanappi.
  2. Valitse lisättävän lähdeviitteen nimi Lyhyt nimi -ruudusta.
  3. Napsauta ensin Lisää ja sitten Sulje.

Related Topics

Lähdeluettelotietokanta

Sisällysluettelon luominen

Hakemisto- tai sisällysluettelomerkinnän määrittäminen

Hakemistojen ja sisällysluetteloiden päivittäminen, muokkaaminen ja poistaminen

Hakemiston tai sisällysluettelon muotoilu

Hakemisto- ja luettelomerkintöjen muokkaaminen ja poistaminen

Aakkosellisten hakemistojen luominen

Käyttäjän määrittämät hakemistot

Useita asiakirjoja kattavat hakemistot

On olemassa joitakin ulkoisia työkaluja, jotka toimivat LibreOfficen kanssa. Eräs esimerkki on Bibus.