Kontrollera stavning och grammatik

Jump to navigation Jump to search

Du kan kontrollera stavningen och grammatiken manuellt i ett markerat textavsnitt eller i hela dokumentet.

Note.png {{{1}}}

Rättstavningskontrollen börjar vid markörens aktuella position, eller i början av det markerade textområdet.

1. Klicka i dokumentet eller markera den text som du vill kontrollera.
  2. Välj Verktyg - Stavning och grammatik.
  3. När ett möjligt stavfel påträffas så öppnas dialogrutan Rättstavning , och LibreOffice ger några förslag på korrigeringar.
  4. Gör något av följande:

Om du vill acceptera korrigeringen klickar du på Ersätt.

Skriv en korrigering i rutan Ord, och klicka sedan på Ersätt.

Lägg till ordet i en användarordlista genom att klicka på Lägg till.