Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Spelling en grammatica controleren

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

U kunt de spelling van een tekstselectie of het hele document handmatig controleren.

Note.png {{{1}}}

De spellingcontrole begint bij de huidige cursorpositie, of aan het begin van de tekstselectie.

1. Klik in het document of selecteer de tekst die u wilt controleren.
  2. Kies Extra - Spelling en grammatica.
  3. Wanneer er een mogelijke spelfout wordt gevonden, wordt het dialoogvenster Spellingcontrole geopend en worden door LibreOffice enkele correcties voorgesteld.
  4. U kunt het volgende doen:

Klik op de suggestie en vervolgens op Wijzigen om een correctie te accepteren.

Wijzig de zin in het bovenste tekstvak en klik dan op Wijzigen.

Klik op Toevoegen om het onbekende woord aan een gebruikergedefinieerde woordenlijst toe te voegen.