Oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistus

Jump to navigation Jump to search

Tekstivalinnan tai koko asiakirjan oikeinkirjoitus voidaan tarkistaa manuaalisesti.

Note.png {{{1}}}

Oikeinkirjoituksen tarkistus alkaa kohdistimen kohdalta tai tekstivalinnan alusta.

1. Napsauta asiakirjassa tai valitse tarkastettava teksti.
  2. Valitse Työkalut - Kielentarkistus.
  3. Kun kohtaat mahdollisen kirjoitusvirheen, Oikoluku-valintaikkuna avautuu ja LibreOffice tarjoaa joitakin korjausehdotuksia.
  4. Tee jokin seuraavista:

Korjauksen hyväksymiseksi napsauta ensin ehdotusta ja sitten Vaihda-painiketta.

Muokkaa lausetta ylemmässä tekstiruudussa ja napsauta sitten Vaihda-painiketta.

Aiemmin esiintymättömän sanan lisäämiseksi käyttäjän määrittämään sanastoon napsauta Lisää-painiketta.