Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Kontroller stavning og grammatik

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Du kan kontrollere stavning og grammatik manuelt i en tekstmarkering eller i hele dokumentet.

Note.png {{{1}}}

Stavekontrollen begynder ved den aktuelle markørplacering eller ved begyndelsen af tekstmarkeringen.

1. Klik i dokumentet, eller vælg den tekst, som du vil kontrollere.
  2. Vælg Funktioner - Stave- og grammatikkontrol.
  3. Når en mulig stavefejl forekommer, åbner dialogen Stavekontrol og LibreOffice foreslår nogle rettelser.
  4. Gør et af følgende:

For at acceptere en rettelse skal du klikke på forslaget og så klikke på Skift.

Rediger sætningen i det øverste tekstfelt og klik så på Skift.

For at føje det ukendte ord til en brugerdefineret ordbog skal du klikke på Tilføj.