Ortografía y gramática

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Comprueba'l documentu o la seleición actual de los fallos d'ortografía. Si una estensión de control gramatical ta instalada, el cuadru de diálogu tamién va verificar los fallos gramaticales.

Escoyer Ferramientes - Ortografía y Gramática

Tecla (F7)

Na barra Estándar, faiga clic en

Iconu
Ortografía y Gramática

Comprobar ortografía y gramática

La revisión ortográfica empecipiar na posición actual del cursor y avanza hasta algamar el final del documentu o la seleición. Pue optar por siguir la revisión ortográfica dende l'entamu del documentu.

La Revisión ortográfica busca les pallabres escrites incorrectamente y ufierta la opción d'amestar una pallabra desconocida a un diccionariu d'usuariu. El diálogu Revisión ortográfica abrir al topar la primer pallabra incorrecta.

Si una estensión de correición gramatical ta instalada, esti cuadru de diálogu llámase Ortografía y gramática. Los fallos ortográficos tán sorrayaos en colloráu, los fallos gramaticales n'azul. De primeres, el diálogu presenta tolos fallos ortográficos y, de siguío, tolos fallos gramaticales.

Habilitar Revisar gramática pa trabayar en primer llugar sobre tolos fallos de correición ortográfica, de siguío, en tolos fallos gramaticales.

Orixinal

Amuesa la frase cola pallabra incorrecta resaltada. Edite la pallabra o frase o faiga clic nuna de les suxerencies del cuadru de testu.

Suxerencies

Llista una suxerencia de pallabres pa sustituyir la pallabra mal escrita nel cuadru Pallabra . Escueya la pallabra que deseye utilizar y faiga clic en Trocar.

Idioma del testu

Especifica l'idioma de la revisión ortográfica. Pa instalar o desaniciar módulos d'idioma adicionales execute'l programa de configuración de LibreOffice. Si troca una pallabra dempués de modificar esti parámetru de configuración, el nuevu idioma asignar a la pallabra como atributu directu de caráuter.

Les entraes d'idioma tienen una marca delantre si la correición ortográfica ta activa pa dichu idioma.

When in Writer: Autocorreición

When in Writer: Amiesta la combinación actual de la pallabra incorrecta a la tabla de sustituciones de Autocorreición.

Opciones

Abre un diálogu nel que pue escoyer los diccionarios definíos pol usuariu, según establecer les regles de la revisión ortográfica.

Amestar

Amiesta'l testu del cuadru Pallabra al diccionariu escoyíu definíu pol usuariu.

Inorar

Fai casu omiso de la pallabra desconocida y prosigue la revisión ortográfica.

Note.png Esta etiqueta d'esti botón camuda a Volver a entamar si dexa abiertu'l diálogu Revisión ortográfica al volver al documentu. Pa siguir la revisión ortográfica dende la posición actual del cursor, faiga clic en Volver a entamar.

Inorar siempres

Fai casu omiso de toles apaiciones de la pallabra desconocida en tol documentu y prosigue la revisión ortográfica.

Trocar

Troca la pallabra desconocida cola suxerencia actual o col testu que s'escribiera nel cuadru Pallabra.

Trocar siempres

Troca tolos escurrimientos de la pallabra desconocida cola suxerencia actual o col testu que s'escribiera nel cuadru Pallabra.

Desfacer

Faiga clic pa desfacer l'últimu cambéu de la frase actual. Vuelva faer clic pa desfacer el cambéu anterior na mesma frase.