Suodatus: erityissuodatuksen käyttö

Jump to navigation Jump to search
  1. Kopioi suodatettavan taulukkoalueen sarakeotsikot taulukon tyhjälle alueelle ja kirjoita sitten suodatusehdot otsikoiden alapuolella oleville riveille. Vaakasuunnassa samalla rivillä olevat ehdot yhdistetään rajaavasti loogisella JA-operaatiolla (AND) ja pystysuunnassa erilleen järjestetyt ehdot yhdistetään laajentavasti loogisella TAI-operaatiolla (OR).
  2. Kun olet saanut luotua suodatusehtojen taulukon, valitse suodatettava taulukkoalue. Avaa Erityissuodatus-valintaikkuna valitsemalla Tiedot - Suodatus - Erityissuodatus ja syötä suodatusehtojen viite.
  3. Napsauta sitten OK:ta, jolloin näkyviin jää alkuperäisestä taulukosta vain ne rivit, joiden sisältö vastasi asetettua ehtoa. Kaikki muut valittuna olleen alueen rivit on tilapäisesti piilotettu. Ne saadaan esille Muotoilu - Rivi - Näytä -komennolla.

Esimerkki

Ladataan laskentataulukko, jossa on suuri määrä tietueita. Käytämme kuvitteellista Liikevaihto-asiakirjaa, mutta muutakin asiakirjaa voi käyttää yhtä hyvin. Asiakirja on aseteltu seuraavasti:

A B C D E
1 Kuukausi Vakio Yritys Ylellisyys Sviitti
2 Tammikuu 125600 200500 240000 170000
3 Helmikuu 160000 180300 362000 220000
4 Maaliskuu 170000 (ja niin edelleen...)

Kopioidaan rivi 1, jossa on sarakeotsikot (kentän nimet), esimerkiksi tyhjälle riville 20. Syötetään laajentavat TAI(OR)-kytkeytyvät suodatusehdot riveille 21, 22 ja niin edelleen.

A B C D E
20 Kuukausi Vakio Yritys Ylellisyys Sviitti
21 Tammikuu
22 <160001

Määritetään, että esitetään vain ne rivit, joilla on joko Tammikuu arvona Kuukausi-soluissa TAI arvo alle 160001 Vakio-soluissa.

Valitaan Tiedot - Suodatus - Erityissuodatus ja valitaan alue A20:E22. Kun napsautetaan OK:ta, vain suodatetut rivit jäävät näkyviin suodatettavalta alueelta. Muut rivit piilotetaan näkymästä.