Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Pagina

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Hier maakt u de pagina's/dia' op. U kunt verschillende instellingen, bijv. het papierformaat, nummering en marges definiëren. De standaard voor nieuwe pagina's/dia's is er één zonder marges die precies op het scherm past.

Kies Opmaak - Pagina en klik op de tab Pagina.

Papierformaat

Opmaak

Selecteer een papierformaat dat door uw printer wordt ondersteund. U kunt ook eigen formaat maken door Aangepast te selecteren en de afmetingen in te voeren in de vakjes Breedte en Hoogte.

Breedte

Toont de breedte van het in het vak Formaat geselecteerde papierformaat. Als u het formaat Aangepast hebt geselecteerd, voer dan hier de breedte van de pagina in.

Hoogte

Geeft de hoogte van het geselecteerde papierformaat weer in het vak Opmaak. Wilt u een Aangepast formaat definiëren, voer dan hier een hoogte in.

Staand

Paginarichting is verticaal.

Liggend

Paginarichting is horizontaal.

Papierlade

Selecteer de papierlade voor uw printer.

Tip.png Als u in uw document verschillende papierformaten gebruikt, kunt u voor elk formaat een andere papierlade selecteren.

Voorbeeldveld

Een voorbeeld bekijken van de huidige selectie.

Marges.

Specificeer de afstand tussen de rand van de afgedrukte pagina en het afdrukbare gedeelte.

Links

Voer de afstand tussen de linkerrand van de pagina en de gegevens in. U kunt het resultaat in het voorbeeldvenster zien.

Rechts

Voer de afstand tussen de rechterrand van de pagina en de gegevens in. U kunt het resultaat in het voorbeeldvenster zien.

Bovenkant

Voer de afstand tussen de bovenrand van de pagina en de gegevens in. U kunt het resultaat in het voorbeeldvenster zien.

Onderkant

Voer de afstand tussen de onderrand van de dia en de gegevens in. U kunt het resultaat in het voorbeeldvenster zien.

Opmaak

Specificeer de opmaak voor paginanummering.

Object aanpassen aan papierformaat.

Verkleint de schaal van de objecten en de grootte van het lettertype op de pagina zodat zij worden afgedrukt op het geselecteerde papierformaat.