Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Pogled

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Ta meni vsebuje ukaze za nadzor prikaza dokumenta na zaslonu.

Postavitev tiskanja

Prikaže videz dokumenta, kakor bo natisnjen.

Spletna postavitev

Prikaže dokument kot bo viden v spletnem brskalniku.To je uporabno, kadar ustvarjate dokumente HTML.

Izvorna koda HTML

Prikaže se izvorno besedilo trenutnega dokumenta HTML. Če želite pogledati izvorno kodo HTML novega dokumenta, morate naprej shraniti nov dokument kot dokument HTML.

Vrstica stanja

Prikaže ali skrije Vrstico stanja na spodnjem robu okna.

Stanje vnosne metode

Prikaže ali skrije okno stanja Input Method Engine (IME).

Ravnilo

Prikaže ali skrije vodoravno ravnilo, ki ga lahko uporabite za poravnavo robov strani, tabulatorskih mest, zamikov, celic tabel in za ureditev predmetov na strani. Za prikaz vodoravnega ravnila, izberite Orodja - Možnosti - LibreOffice Writer - Pogled in nato izberite potrditveno polje Navpično ravnilo, ki se nahaja pod Ravnili.

Meje besedila

Prikaže ali skrije meje natisljivega področja strani. Mejne črte se ne natisnejo.

Senčenja polja

V dokumentu prikaže ali skrije senčenja polja, vključno z nedeljivimi presledki, vezaji po meri, kazali in sprotnimi opombami.

Imena polj

Prikaz polj preklaplja med imeni polj in vsebino polj. Kljukica kaže na to, da so imena polj prikazana, če je ni, pomeni, da je prikazana vsebina polj. Nekatere vsebine polj se ne prikažejo.

Nenatisljivi znaki

V besedilu prikaže nenatisljive znake besedilu, npr. znaki za odstavke, prelom vrstice, tabulatorska mesta in presledki.

Skriti odstavki

Prikaže ali skrije skrite odstavke. Ta možnost vpliva samo na prikaz skritih odstavkov na zaslonu in ne na tiskanje skritih odstavkov.

Viri podatkov

Prikaže seznam z zbirkami podatkov, ki so registrirane v LibreOffice, in vam omogoča upravljanje z vsebino zbirk podatkov.

Krmar

Prikaže ali skrije Krmarja, kjer lahko skačete na različna mesta v vašem dokumentu. Krmarja lahko uporabite tudi za vstavljanje elementov iz trenutnega dokumenta ali drugih odprtih dokumentov in za organizacijo glavnih dokumentov. Za urejanje predmeta v Krmarju z desnim gumbom kliknite na element in nato izberite ukaz iz kontekstnega menija. Če želite, lahko Krmarja zasidrate na rob svoje delovne površine.

Cel zaslon

Prikaže ali skrije menije in orodne vrstice v modulih Writer in Calc. Za izhod iz celozaslonskega načina kliknite gumb Celozaslonski način vključen/izključen.

Povečava

Zmanjša ali poveča prikaz programa LibreOffice na zaslonu.