Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Eszköztárak

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Ez a szakasz áttekintést nyújt a LibreOffice Writerben elérhető eszköztárakról. Ebből az áttekintésből megismerheti a LibreOffice eszköztárainak alapértelmezett beállításait.

Szövegobjektum eszköztár

Egy rajzobjektumban lévő szöveg formázására szolgáló parancsokat tartalmaz. A Szövegobjektum eszköztár akkor jelenik meg, amikor egy rajzobjektum belsejében duplán kattint.

Felsorolás és számozás eszköztár

A Felsorolás és számozás eszköztár a számozott bekezdések szerkezetét módosító funkciókat, például a bekezdések sorrendjét megváltoztató és különböző bekezdésszinteket maghatározó parancsokat tartalmaz.

Rajzobjektum tulajdonságai eszköztár

A Rajzobjektumok tulajdonságai eszköztár megjelenítéséhez a Writerben és a Calcban válassza a Nézet - Eszköztárak - Rajzobjektumok tulajdonságai menüparancsot. A vezérlőelemek akkor lesznek aktívak, amikor egy rajzobjektum van kijelölve. Alapértelmezett esetben különböző ikonok vannak az eszköztáron szöveges dokumentum és munkafüzet esetén.

Táblázat eszköztár

A Táblázat eszköztár a táblázatok kezelésekor használt parancsokat tartalmazza. Akkor jelenik meg, amikor a kurzort egy táblázatba helyezi.

OLE-objektum eszköztár

Az OLE-objektum eszköztár egy objektum kiválasztásakor jelenik meg, és a legfontosabb, objektumot formázó és elhelyező funkciókat tartalmazza.

Keret eszköztár

Amikor kijelöl egy keretet, a Keret eszköztár a legfontosabb parancsokat tartalmazza a keretek formázásához és pozicionálásához.

Rajz eszköztár

A Rajz eszköztár a gyakran használt szerkesztőeszközöket tartalmazza. Az ikon melletti nyílra kattintva megnyílik egy eszköztár, amely további parancsokat tartalmaz.

Kép eszköztár

A Kép eszköztár egyes bitképek formázásával és elhelyezésével kapcsolatos műveletek ikonjait tartalmazza.

Formázás eszköztár

A Formázás eszköztár számos szövegformázó funkciót tartalmaz.

Képlet eszköztár

A Képlet eszköztár segítségével számításokat hozhat létre és illeszthet be egy szöveges dokumentumba. A Képlet eszköztár aktiválásához nyomja meg az F2 billentyűt.

Vonalzók

A vonalzók az oldal méreteit, a tabulátorok, behúzások, szegélyek és hasábok pozícióit jelenítik meg. Ezek mindegyikét az egér segítségével módosíthatja a vonalzókon.

Táblaadatok eszköztár

A Táblaadatok eszköztár segítségével vezérelje az adatnézetet.

Nyomtatási kép

A Nyomtatási kép eszköztár akkor jelenik meg, amikor az aktuális dokumentumot nyomtatásikép-módban tekinti meg.

Hiperhivatkozás eszköztár

A Hiperhivatkozás eszköztár használatával hiperhivatkozásokat hozhat létre a dokumentumban, és szerkesztheti azokat, valamint az elérhető internetes keresőszolgáltatások segítségével kereshet a begépelt kulcsszavak alapján.

Állapotsor

Az Állapotsor információkat jelenít meg az aktuális dokumentumról, és különleges funkcióval rendelkező gombokat tartalmaz.

Beszúrás

Az eszköztár számos funkciót tartalmaz keretek, képek, táblázatok és más objektumok beszúrásához.

Standard eszköztár

A Standard eszköztár mindegyik LibreOffice-alkalmazásnak része.