Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Segéd, tippek és részletes tippek

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

A segéd, a tippek és a részletes tippek segítséget nyújtanak munka közben.

A Segéd

A Segéd automatikusan elindul, ha olyan feladatok végrehajtása közben, amelyekhez jól jöhet a segítség. A Segéd egy kis ablakban jelenik meg a dokumentum sarkában. A feladat súgójának megtekintéséhez kattintson a Segéd ablakába.

Tip.png A Segéd rövid késleltetés után automatikusan bezáródik. Ha három alkalommal nem veszi igénybe a Segéd segítségét egy bizonyos feladat végrehajtása közben, vagy bezárja azt, akkor a Segéd nem fog többet jelentkezni annál a feladatnál. A Segéd letiltható az Eszközök - Beállítások' - LibreOffice - Általános' panelen.
Tip.png A Segéd engedélyezéséhez vagy letiltásához válassza az Eszközök - Beállítások - LibreOffice - Általános lehetőséget.

Tippek

A tippekben jelennek meg az eszköztárgombok nevei. Tipp megjelenítéséhez hagyja a mutatót az eszköztár gombja fölött, amíg a gomb neve meg nem jelenik.

Bizonyos dokumentumelemek kapcsán is tippek jelennek meg, így láthatók például a fejezetcímek, amikor egy hosszú dokumentumot görget végig.

Tip.png A tippek engedélyezéséhez vagy letiltásához válassza az Eszközök - Beállítások' - LibreOffice - Általános' lehetőséget.

Részletes tippek

A részletes tippek rövid leírást adnak a gombokról és a parancsokról. A részletes tipp megjelenítéséhez nyomja meg a Shift+F1 billentyűkombinációt, majd vigye az egérmutatót egy gomb vagy parancs fölé.

Tip.png Ha azt szeretné, hogy a tippek helyett mindig részletes tippek jelenjenek meg, engedélyezze a részletes tippeket az Eszközök - Beállítások' - LibreOffice - Általános' párbeszédablakon.

Related Topics

Részletes tippek be- és kikapcsolása

A LibreOffice Súgó ablak

Tartalom - A fő súgótémakörök

Tárgymutató - Kulcsszó keresése a súgóban

Keresés - Keresés a teljes szövegben

Könyvjelzők kezelése